Arte plastice
Nucleul patrimoniului de artă plastică l-au constituit lucrările realizate de către artiştii plastici strânşi în tabăra de creaţie de la Perieţii de Olt unde au fondat un muzeu sătesc.

Cu timpul, datorită condiţiilor improprii de conservare şi expunere, lucrările au fost transferate Muzeului Judeţean Olt. Cu toate că muzeul nu avea pe atunci o secţie de artă plastică, Oficiul de Expoziţii de pe lângă Comitetul de Cultură şi Artă a repartizat până în 1990 un număr de creaţii artistice, la care de-a lungul anilor s-au adăugat donaţii din partea unor artişti plastici precum Spiru Vergulescu, Ion Popescu-Negreni şi o serie de achiziţii făcute în vederea organizării secţiei de artă a muzeului.

Secţia de artă cuprinde lucrări de pictură, sculptură, grafică românească din perioada contemporană şi se individualizează prin creaţiile artiştilor plastici originari din judeţul Olt recunoscuţi şi apreciaţi la nivel naţional şi internaţional: Ion Popescu-Negreni, Spiru Vergulescu, Corneliu Ionescu, Nicolae Truţă, Mihai Marin Cârstea, George Păunescu, Traian Zorzoliu, Cătălin Podoleanu, Gelu Diaconu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

GALERIE FOTO
Copyright @ Muzeul Judetean Olt